čtvrtek 4. května 2017

Pozvánka na nauky Ngakpy Karma Lhundup Rinpocheho v Litomyšli

Honza Veselík posílá pozvánku na nauky Ngakpa Karma Lhundup Rinpocheho v červnu.

"S radostí oznamujeme, že 2. až 14. června 2017, se naskytne velice vzácná příležitost. Tibetský duchovní učitel Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche v rámci svého turné po evropských zemích (Německo, Rakousko, Slovensko, Francie), podruhé navštíví Českou republiku. Během svého pobytu zde, předá učení a iniciace dle následujícího programu:

  • Úterý 6.6.2017 (18h – 20h):    Přednáška o mezilidských vztazích, toleranci, lásce a soucitu z pohledu Tibetského Budhismu – úvodní přednáška celého cyklu učení v Litomyšli



  • Středa 7.6.2017 (18h – 20h):    Učení o Karmě – Zákon příčiny a následku. Jak naše myšlení a chování ovlivňuje naše životy. Rozpoznání základní dobroty
  • Čtvrtek 8.6.2017 (18h – 20h):    Přednáška o tradici Ngakpů, Tibetských jogínů a  jogínek, a léčebný obřad Chod
  • Pátek 9.6.2017 (18h – 20h):    Khandro Nyingthik Phowa – učení o přenosu vědomí v okamžiku smrti
  • Sobota 10.6.2017 (10h – 12h):    Konchog Chidu Guru Rinpoche ve formě Amitayuse – iniciace praxe dlouhého života, (14h – 17h):    Obřad pro posílení životní síly a energie
  • Pondělí 12.6.2017 (18h – 20h):    Skutečné příběhy ze životů Rinpocheho učitelů a ostatních velkých tibetských mistrů
  • Úterý 13.6.2017 (18h – 20h):    Obřad Changbu Gyatsa Chod – splácení 100 karmických dluhů
Vstupné na každou akci je dobrovolné (na režijní náklady) + peněžní dar Rinpochemu v souladu s Vašimi možnostmi a praxí ctnosti štědrosti. V sobotu proběhnou dvě oddělené akce a na každou se vybírá vstupné zvlášť.

Krátce o Rinpochem:

Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche (Ngakpa znamená praktikující tajné mantry, či jogín) je duchovní učitel z Ningma linie tibetského budhismu. Jeho učení je jednoduché, humorné ale přímé a prakticky využitelné v každodenním běžném životě.
Jeho specializací je Dudjom Tersar, takzvané Severní poklady (Changter), tradiční Dzogchenová meditace, provádí různé staré tradiční tibetské rituály, obřady a ceremonie pro život, během umírání a po smrti.

Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche byl rozpoznán Kyabje Hungar Dorje Rinpochem a Terton Kusung Lingpa Rinpochem, jako reinkarnace tibetského mahasiddhi z 19.století jménem Wariktsel Thokme, jež byl jedním z hlavních žáků, srdečním synem Do Khjence Yeshe Dorjeho – jednoho z největších duchovních mistrů Tibetu. Jeho hlavními učiteli jsou Jeho Svatost 14. Dalajlama, Kyabje Trulshig Rinpoche, Kyabje Taglung Tsetrul Rinpoche, Kyabje Kamtrul Rinpoche Jamyang Dondup, Ngakchang Yeshe Dorje Rinpoche a lama Lungtog Gyalten.

Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche mluví plynně anglicky a na svých cestách po světě, rád poznává lidi z různých prostředí. Rinpoche říká, že na svých cestách předává jednoduchá učení, vykonává ceremonie a baví lidi humornými tibetskými příběhy.


Místo konání: Aula – Gymnázium A. Jiráska, T. G. Masaryka 590, Litomyšl 57001

Prosíme zájemce, aby si s sebou vzali deku nebo nějakou podložku a polštářek na sezení na zemi. Možnost sezení na židlích je maximálně 80 míst.

V případě zájmu Vás prosím o závazné přihlášení na níže uvedený kontakt. Děkuji. 

Kontakt: Jiří Moták, tel: 777 309 099 nebo ngakpajiri@gmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat