pondělí 10. října 2016

Kurz jantrajógy pro začátečníky s Fijalkou Turzíkovou a Jeffem Sablem (US) ve dnech 15.10.2016 - 16.10.2016 v Praze

Vážení přátelé,
srdečně zveme na kurz jantrajógy pro začátečníky, který se bude konat v termínu 15. – 16.10.2016 v Praze a který povedou Fijalka Turzíková a Jeff Sable, autorizovaní instruktoři jantrajógy I. úrovně.
Kurz je otevřen všem zájemcům!
Jantrajóga je nejstarším systémem, který byl předáván z mistra na žáka v rámci tibetské tradice. Její kořeny sahají do čtvrtého století, kdy jí předal mistr Humkara Guru Padmasabhavovi, který přinesl tantrický buddhismus do Tibetu.
Specifický aspekt jantrajógy je synchronizace pohybu a dechu v rytmických sekvencích. Skrze fyzické pozice je ovládnuto dýchání – energie a skrze ovládnutí energie dochází k ovládnutí mysli. Tímto způsobem může jednotlivec rozvinout své zdraví a zároveň na úrovni mysli dosáhnout své přirozené kondice – naprostého uvolnění.
Jantrajóga “Spojení Slunce a Měsíce” je předávána v západním světě od raných 70. let mistrem Čhögjalem Namkhai Norbu.
Fijalka Sable Turzíková se narodila 25.5.1978. Od roku 2000, kdy se poprvé setkala s mistrem Čhögjalem Namkhai Norbu, následuje jeho učení a věnuje se jantrajóze. V roce 2010 se pak s pověřením Čhögjala Namkhai Norbu stala instruktorkou jantrajógy I. úrovně. V roce 2014 pak také instruktorkou kurzů Harmonického dýchání.
Mimo jiné vystudovala psychologii a školu shiatsu.
Jeff Sable pochází z New Yorku. Více než dvacet let se věnuje své vášni pro umění, kulturu a praxe, spojené s různými kontemplativními tradicemi. V životě měl velké štěstí, neboť potkal mnoho velkých učitelů. Posledních deset let studuje a praktikuje dzogčhen s mimořádnými mistry, Čhögjalem Namkhai Norbu a Čhokyi Nyima Rinpočhem. V roce 2013 se stal autorizovaným instruktorem jantrajógy I. úrovně.
Fijalka s Jeffem mají dceru Elsu. V současné době pobývají nejvíce v České republice a v mezinárodním Garu Komunity dzogčhenu na Tenerife.
V rámci tohoto kurzu se naučíte přípravným cvičením a základním sériím jantrajógy. Část kurzu bude vedena v anglickém jazyce, překlad bude zajištěn.
Konkrétně nás čeká:
Zahřívací cviky
Pozice Vairóčany
Pranajáma 9 očistných dechů
Cigdžong (uvolňování kloubů)
Lungsang (neboli Osm pohybů)
Vlna Vadžry
Další informace a registrační formulář najdete zde:
https://goo.gl/forms/9MNoOE9e6meb6UMZ2
Těšíme se na vás!

Místo konání - I. slovanské gymnázium
Masná 13 Praha 1 11000

Žádné komentáře:

Okomentovat