pondělí 30. listopadu 2009

Aký bol retreat v ČK?

Ahojte,

ak by sa chcel niekto podeliť s dojmami z Českeho Krumlova a prednasky v Prahe, napíšte plíz. Len som zvedavá, ako bolo; soráč za zaplnanie blogu... Hovoril Yeshi komplikovane (ako raz počas webcastu o tej značkovej vode), alebo to bolo viac zrozumiteľné? Poslala by som na prednášku do BA sestru, tak preto sa pýtam. Vďaka.

4 komentáře:

  1. Ahoj Maťo, byl jsem jen v Č.Krumlově. Pro mne Yeshi hovořil VELMI přímo, názorně a PRAKTICKY. Nevím proč, ale vzpomínal jsem na Michala Z., neb z Yeshiho šla velmi jasná praktická moudrost života "co je třeba jak používat a co zase ne" - a to jak je v činnosti a v sobě třeba rozeznávat a prakticky aplikovat (hmmm, tady mám zatím velký rezervy) a jistě taky onen "přesah" v nás, to, co je "za", je řečen nám srozumitelnými příklady (bylo to mnohem názornější, než ten příklad s vodou a láhvemi:-). Snad bude dostupné cd z Č.Krumlova...
    Pro mě (bez porovnávání s Rinpočhem) to byla podoba nauky dzogčhenu "budoucnosti", byť stav je vždy zde, jen mi se setkáváme "různými" setkáními.
    P.

    OdpovědětVymazat
  2. Maťko, já za sebe mohu říct jen to, že to pro mne bylo dosud nejsilnější setkání s Učitelem i Naukou. Pro mne na mé úrovni a v tom, co jsem mohla vysledovat, se mi to, co nám předával Yeshi, bylo dost jasné, hovořil k nám s co nejbližšími příklady z našeho života. Prováděli jsme i esenciální krátké praxe, k nimž osvětlení bylo též dost přesné, srozumitelné.............Jinak pro mne tak silný až nepředatelný zážitek!
    Lea

    OdpovědětVymazat
  3. Cau Mato,
    zaznam prednasky z prahy je tady:

    http://sklad.monogenes.cz/dc_251109.mp3

    tak to muzes sestre pustit a uvidi, no ;-). Mi to pripada naprosto prehledne, ale tak yeshi ma proste svuj styl ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Diky všem :-) Diky Mirko za odkaz :-)

    OdpovědětVymazat