pátek 3. února 2017

Jantrajóga - navazující kurz pro mírně pokročilé v Brně s Magdalénou Ouřeckou, 24.-26.3.2017

Vážení přátelé,

srdečně zveme na kurz jantrajógy pro mírně pokročilé, který se bude konat v termínu 24. – 26.3. 2017 v Brně.

Kurz je určen a otevřen úplně všem, kteří absolvovali základní kurz jantrajógy :)

Náplní tohoto kurzu bude opakování sérií přípravných cvičení – cigdžong (uvolňování kloubů) a lungsang (8 pohybů). Nově se naučíme poslední sérii přípravných cvičení cadul (ovládání kanálů) a s ní spojenou pranajámu (dechové cvičení), a první sérii janter. Pokud zbude čas, zkusíme si i pranajámu "rytmické dýchání", která patří ke druhé sérii janter.

Jantrajóga je nejstarším systémem, který byl předáván z mistra na žáka v rámci tibetské tradice. Její kořeny sahají do osmého století, kdy jí předal mistr Humkara Guru Padmasabhavovi, který přinesl tantrický buddhismus do Tibetu.
Specifický aspekt jantrajógy je synchronizace pohybu a dechu v rytmických sekvencích. Skrze fyzické pozice je ovládnuto dýchání – energie a skrze ovládnutí energie dochází k ovládnutí mysli. Tímto způsobem může jednotlivec rozvinout své zdraví a zároveň na úrovni mysli dosáhnout své přirozené kondice – naprostého uvolnění.
Jantrajóga “Spojení Slunce a Měsíce” je předávána v západním světě od raných 70. let mistrem Čhögjalem Namkhai Norbu.

Více informací v anglickém jazyce najdete zde:
http://www.yantrayoga.net/

Magdaléna Ouřecká se narodila 1.3.1978. V roce 2006 se poprvé setkala s mistrem Čhögjalem Namkhai Norbu. Od té doby, následuje jeho učení a věnuje se jantrajóze. V roce 2016 se pak s pověřením Čhögjala Namkhai Norbu stala instruktorkou jantrajógy I. úrovně.


Více informací naleznete v registračním formuláři ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat