středa 6. ledna 2016

Pozvánka na sypání mandaly - 14.-17.1. GO Kamera

Ahoj všem,

chtěl bych vás pozvat na mimořádnou akci, která se koná od 14.ledna do 17.ledna 2016 v Brně na cestovatelském festivalu GO Kamera (www.gokamera.cz), a poté pokračuje v Českých Budějovicích, Brně a Jihlavě.

Do ČR přijedou lámové Dondrub a Karma z nepálského kláštera Benčen v Káthmandú a budou v Brně sypat pískovou mandalu Bílé Táry, ženského aspektu Buddhy, a v Českých Budějovicích. mandalu tisícirukého Čenreziga, bódhisatvy soucitu a milosrdenství. 

Díky této návštěvě můžete vidět posvátné obrazce - mandaly, v minulosti přísně utajované v Zemi sněhu - Tibetu, zažít atmosféru podobnou nepálskému klášteru, dozvědět se o utrpení prostých lidí i škodách na klášteře, které loni koncem dubna způsobilo v Nepálu zemětřesení.

Více informací se dozvíte na stránkách: www.mandala108.cz

Mimořádná je i příležitost podpořit rekonstrukci poškozeného kláštera!

K zásluhám člověka, jenž nechá postavit klášter, Buddha Šákjamuni ve svých promluvách poznamenal: „Ve všech životech bude mít štěstí, bude mít dobré znovuzrození, a bude vytvářet další dobrou karmu v příštích životech. Bude zažívat tento výsledek deset milionů eonů, po celou dobu bude mít šťastný život a radostnou mysl, bez utrpení, a nakonec dosáhne stav míru, ukončení utrpení a jeho příčiny.“

Podle vadžrajánových textů zásluhy dárce narůstají, dokud daný klášter stojí.

Podporou kláštera Benčen lze takto navázat pozitivní karmické spojení; a i jen malá pomoc podpořená správnou motivací jistě potěší jak dárce, tak obdarovaného.

Mějte se skvěle v novém roce 2016.

Jaromír
Sangter foundation z.s.
www.mandala108.cz
České Budějovice

Žádné komentáře:

Okomentovat