středa 28. května 2014

Překlady replayů webcastů + výuka angličtiny

V gakyilu teď řešíme, že bychom zkusili zajišťovat to, aby i replaye webcastů byly k dispozici v českém tlumočení (pokud naživo tlumočení probíhalo). Tedy že by tlumočník to co překládá si i nahrával a to potom poslal webcast týmu, aby se to v replayi objevilo vedle originálu, ruské verze či španělské co tam často bývají.

Při té příležitosti mě ale napadlo následující:

Asi to nejlepší,co by se dalo pro členy udělat, je jako karmajógu začít organizovat kurzy angličtiny - a to myslím vážně. Mít možnost přímo rozumět Rinpočhemu, webcastům, knížkám s naukou atd., a omezit chyby překladu - to je IMHO mnohem větší zásluhou než donekonečna překládat vše co jde, protože v angličtině toho je a bude vždycky mnohem víc než v češtině, ať se CZPC a Maitreya a Dharmagaia budou snažit sebevíc :-)

A aby to nezůstávalo u prázdných slov, tak tímto nabízím komukoli z dzogčhenové komunity výuku angličtiny v rámci své karmajógy - v pondělí, středu nebo čtvrtek od 18h u mě na Došlíkově. Pokud máte zájem, dejte mi vědět na brozkeff@gmail.com nebo na 737740166. Martin

Žádné komentáře:

Okomentovat