pondělí 2. září 2013

KNIHOVNA textů a plány v nejbližší době [ZMĚNA: Tun až v úterý!]

Ahoj po příjezdu z Berlína od Rinpočheho :-) 

Mám pár zajímavých informací a nápadů:

1. KNIHOVNA: Nikol v Praze mi prozradila, že knihovna textů asi ještě leží u Dalibora možná podobně jako knihovna pátého dalajlamy za kulturní revoluce ;-), takže jsem mu napsal a doufám, že se ji podaří brzy opět zpřístupnit! Navrhuji knihovnu po dohodě s Troiem a spol. umístit na Chládkovu 12 a stanovit nějaký drobný příspěvek na

2a: BRNO-RETREAT: Chci v dohledné době zorganizovat celodenní či víkendový brněnský retreat věnovaný společné praxi tunů a ganapúdži, případně i jantrajógy (mám dovezenou skvělou úplně novou celobarevnou knížku se všemi 108 pohyby s fotkami, kde jsou všechny pozice v poslední, opravené verzi!), se sdílením zkušeností a vzájemným se učením všech aspektů praxe, socializací atd. Navrhuji to dělat v domečkuna Antonína Procházky kde to někteří znáte, domluvím se s Míšou.

2b: WANGDENLING: Alternativou Domečku může být domluvit se s bratry Slováky a odjet na jejich rozdělané komunitní centrum, podpořit je tam, zapraktikovat, atd. Není to z Brna až tak daleko.

3: BRNĚNSKÝ GAKYIL: Navrhuji pro rozproudění aktivit a určitou (polo)formálně stanovenou zodpovědnost domluvit vytvoření brněnského tříčlenného gakyilu, paralelně k celokomunitnímu gakyilu :-) Nominujte se do jednotlivých barev, Brozkeff volí modrou, neboť modří vědí.

ZMĚNA: V ÚTERÝ v 18.00 je u mě na Došlíkově 24 KRÁTKÝ TUN. Tento čas je z toho důvodu, aby to Jirka D. stíhal na noční směnu  - PŮVODNĚ jsem psal už dnes pondělí, ale zjistil jsem že mi to koliduje s jiným programem už domluveným minulý týden...

9 komentářů:

  1. Tož tedy vítejte!:)
    1. Knihovna - to je báječné!
    2. Brno- retreat - ano! byla bych pro víkendy od 28.-29.9., dříve bohužel nemůžu
    3. nejsem v komunitě 3 roky, ale mohla bych pomoct žlutým, třeba se starostí o knihovnu (katalog, výpujční systém),nebo podobné administrativní záležitosti..
    4. krátký tun bohužel nestihám - v 18h budu teprve přijíždět do brna, zelená tára s rumuny byla včera..tak se ukážu příště, pozdravuju!
    Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Gakyil pro Brno nemusí splňovat žádné formální požadavky na dobu členství, to se týká celorepublikového gakyilu. Místní gakyil může být jen pomůcka pro strukturovanější koordinaci věcí.

    Knihovna by měla být podle mě vzhledem ke "koncentraci" praktikujících a i dostupnosti (pokaždé v bytě někdo je) na Chládkově, ale pokud víš jak spravovat nebo i rozjet nějaký výpůjční systém (Evergreen, Koha, ... jen nevím jestli to není kanón na vrabce a nestačila by obyčejná tabulka v Google Docs) a dokázala bys to nastavit a zaškolit do toho další lidi, bylo by to skvělé.

    Praxi začneme až v 18.30, od 18h může být případně výklad a neformální pokec - pokud přijdeš o půl tak je to v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Rád bych se zapojil do organizace knihovny (když už ji budu mít v bytě) a pomohl organizovat případné mini-retreaty a retreaty v Brně.

    Zatím jsme s tím s Troiem začali ve formě pořádání pravidelných tunů a ganapuj u nas v bytě (chládkova 12). Rád bych v tom pokračoval.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak pro zatím takovou mini knihovnu bude bohatě stačit google docs..s tím, že bychom měli společný účet - a data by byla online s tím, že je jeden člověk po nějaké době archivuje, jen pro případ vymazání omylem..to lze i na dálku..ale tohle jsou asi přílišné detaily..to můžeme probrat na místě.
    výpujční systémy mají smysl při větším objemu dat..(odhadem tak nad 150 jednotek)

    S knihovnami mám trochu zkušenosti, tak bych ten systém nastavila a zaškolila - milane, troi, souhlasíte?

    tuny a ganapuji na chládkové - to zní dobře..u mě to moc nejde, protože jsem teď zkoušela akustické možnosti u sebe v bytě a byla jsem překvapená, jak tam jde všechno slyšet..u mě se většinou konaly přes připojení s rumunskem s tím, že kdo by se chtěl ke mně přidat - je vítaný..
    nejsem proti, ale byla bych ráda, kdyby jsme zůstali napojení na online praxe..Baví mě, že se tam setkáme s lidmi z odjinud a Dan se domluvil s jedním ze starších praktikujích (asi z Polska), který praxe povede, což pro nás znamená, že máme větší šance se je naučit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem pro. Já bych něco vymyslet dokázal, ale proč vymýšlet kolo, když máš zkušenosti z praxe.
      Troi

      Vymazat
    2. Tak jo. Poslala jsem mail s nějakými informacemi, co by bylo dobré a se shrnutím ze včerejší debaty.

      Kdokoliv byste se chtěli přidat nebo k tomu něco máte, napiště mi na mail: kateu44@gmail.com, zahrnu vás do komunikace.

      Vymazat
  6. Ad retreat: mě se tenhle nápad líbí, navrhuju zřídit doodle ať se lidi vyjádří. (neb je to Martinův nápad, tak by měl býti administrátorem doodlu on)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj vsetci,

    tak som po case zabruzdil na blog a vidim, ze sa tu aktivuje nova krv.Vyborne! drzim palce, s Katkou sa radi podla moznosti pridame!
    Thubs up!

    OdpovědětVymazat