sobota 8. září 2012

Filosofický seminář - start 30.9. 20.00

Ahoj,
30. září od 20h zahajuji cyklus filosoficky laděných setkání ve stylu studijní skupiny/diskusního semináře. Na každé setkání se předpokládá četba vybrané literatury, případně zpracování résumé do společné wiki a zájem přečtená témata na setkání probírat a diskutovat. Základní literaturou bude trilogie Beyond Being--Beyond Mind--Beyond History od Eliase Caprilese, proto s touto informací přicházím i sem (nejedná se nicméně o uzavřenou skupinu jen pro členy dzogčhenové komunity!)
Přesnější strukturu setkání i konkrétní plán jednotlivých setkání včetně vybrané četby ještě nemám a připravuji ji. Jedním ze záměrů cyklu je nicméně umožnit lidem se seznámit s poměrně obtížně stravitelným Caprilesovým dílem, a využít skupiny k porozumění tomu, co by jinak zůstávalo nejasné atd. Výstup ve formě společně vytvářené wiki s výpisky z přečtené literatury včetně komentářů může být užitečný i pro další.
Fyzicky se akce bude konat v Brně v mém bytě na Došlíkově 24, nicméně patrně se budou setkání vysílat na LiveStream nebo Skypu s možností se připojit zvukem i obrazem na dálku - už mám zájemce z Prahy i z Belgie. Pokud mi belgický host potvrdí účast, pravděpodobně bude komunikačním jazykem angličtina (texty jsou stejně v angličtině).
Přímo s Eliasem Caprilesem momentálně jednám o možnosti uskutečnit někdy v listopadu/prosinci Q&A seanci, na kterou by se on vzdáleně připojil z Venezuely (vzhledem k časovému posunu 6,5 resp. pak už jen 5,5 hodiny mezi ČR a Venezuelou by se to možná konalo v jiném dni/čase). UPDATE--Elias mi okamžitě připojení potvrdil, zbývá najít čas kdy bude moct (bude na podzim/zimě jezdit po Španělsku)
Četba na první setkání je už známá: Beyond History, strany 797-826.
Dejte mi vědět, pokud to někoho vážněji zajímá.

Žádné komentáře:

Okomentovat