středa 8. února 2012

Retreat Očista šesti oblastí a praxe Mandarávy



Pro všechny dzogčenové praktikující tu máme únorový retreat který by měl probíhat následovně:


17.února ( pátek ) až 21.února ( úterý ) - praxe "Očista šesti oblastí" - každý den s výkladem, každý den čtyři tuny v délce něco kolem 70 min


22.února ( středa ) a 23. února ( čtvrtek ) - praxe "Mandaráva" - každy den s výkladem a pak každý den čtyři zhruba dvouhodinnové tuny.


Je jasné, že během pracovních dnů se nemůže sejít vždy stejný počet praktikujících, nicméně je to na kapacitě a možnostech každého z nás. Jedná se o velmi účinné, očistné praxe a praxe k "prodloužení života" čímž se ale spíše rozumí zvětšení kapacity ( a tím pádem i délky života ) pro nauky Dzogchenu. Praxe jsou výrazně sedavé a přiměřeně zpívavé.
Zároveň se velmi doporučuje dělat tyto praxe v obdpobí Losaru, zvláště proto, že podle astrologie je to období vhodné na zažití hlubokých zkušeností z praxe. Očista je také vnitřním rushenem, tedy praxí, skrze kterou můžeme vstoupit do stavu kontemplace.


25. (pátek ) února pak zakopání vázy předané mistrem Dilgo Khyentse Rinpoche spolu s priloženými instrukcemi pro Brno a následně vyvěšení Lungt na Pálavě ( hromadně ) či jinde ( individuálně ).


Odkaz na přihlašovací formulář bude zaslán každému e-mailem jinak uvídáme vaše přichlášky na emailu: gompa.brno@gmail.com. Přihlášky zasílejte do 15. února nejpozději.


Pro případné zájemce je kapacita na ubytování pro 3-5 osob. Cena retreatu 300,- Kč pro ty, co se nezůčastní celého retreatu, pak dle uvážení.

5 komentářů:

  1. To je samozřejmě velmi úžasné, škoda, že není možné začít retreat už v pátek a pak celý víkend do 19.2., s tím, že by se s Mandarávou pokračovalo po novoluní, jak je nejvhodnější....mít to takto hodně ve dny týdne je pro mě moc škoda.Víkendy jsem odhodlaná maximálně využít.
    Navíc i ten program zakopání vázy a vyvěšení Lungt na Pálavě za sebe od 10-ti h nedám, jsem samožřejmě v práci. A dovolenou si šetřím na retreaty s Rinpochem a Tancem, aj. u nás i po světě. Ale pokud je to pro většinu takto přijatelnější, chápu. Dík za organizaci. Lea

    OdpovědětVymazat
  2. Po uvazeni, sme sa rozhodli zacat retreat uz v piatok vecer, a budeme ho robit az do nedele v brnenskej gompe. Zaciatok je o 18.00
    Pokial sa najde dostatocny pocet ludi na retreate aj cez tyzden, budeme pokracovat v Brne, pokial nie, pojdeme od pondelkoa do Phendelingu.
    J

    OdpovědětVymazat
  3. Joj, to je skvělá zpráva! Díky moc. Dolaďuju zdraví, tak věřím, že do pátku budu fit......v tom případě se ráda připojím od pátku do neděle :-) Lea

    OdpovědětVymazat
  4. Chápu to dobře, že SMS base je zítra 22. zrušená ? Jarek

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    uvidel som to az teraz..ano, pokial prax zmizne z kalendara, tak sa rusi. Boli sme mimo Brno na ustrani, takze sa sms-ka nekonala. Tuto stredu vsak uz tradicne o 19tej.
    Juraj

    OdpovědětVymazat