čtvrtek 8. října 2009

Praxe dlouhé verze Ganapudži

Ciao všem,
dnes Rinpočhe skrze webcast vysvětloval poměrně dlouho důležitost praxí k Ochráncům nauky dzogčhenu a dával lung Dlouhé Ganapudže s invokacemi k Ékadzátí, Ráhulovi a Dordže Legpovi. Zřejmě to také souvisí s dnešním dnem v tibet.kalendáři:
This is an important day for the practice of Ekajati, so try to do a Long Thun with your Vajra brothers and sisters, or if that is not possible, you can do a Medium Thun alone reciting the heart mantra of Ekajati as many times as possible.
Byli byste pro společně se učit recitovat invokace k Ochráncům nauky a někdy Dlouhý Tun nebo Dlouhou Ganapudžu udělat? Jsou to praxe důležité jak z hlediska udržování a očišťování samájí, tak pro jakékoliv obdržení prospěchu (jak vzhledem k nauce, tak pro život a prosperitu)...
Jediný zádrhel je možná sehnat nějakou nahrávku invokace k ochránci Ráhulovi, nebo jestli si někdo melodii pamatujete... :-) Pokud vím, nahrávka Dlouhé Ganapudže je ještě ke koupi v pražské gonpě.
Pavel S.

4 komentáře:

  1. Dlouhého tunu, nikoliv ganapuji, pokud si pamatuji správně, ne?

    O naučení se intonace a výslovnosti invokací ochránců bych za sebe zájem měl.

    OdpovědětVymazat
  2. No, já myslím, že je to víceméně stejné. Včera hovořil Rinpočhe o významu dělání Ganapudže a o tom jak je někdy dobré připojit také ony tři invokace. To se dá udělat buď v rámci Dlouhého Tunu, nebo v rámci Ganapudže (tím vzniká tzv.Dlouhá Ganpudža - viz anglická verze Tunbooku). Obojí je možné. Invokace se dají vložit v obou případech. Tak jsem toomu alespoň porozuměl. Potřebné je mít všechny tři invokace předány na úrovni lungu (viz včerejší webcast), dále studium a aplikace klíče k výyslovnosti, poslech invokací od Rinpočeho, a pak i aplikace toho proč je používám , tedy smyslu Dlouhých tunů.
    P.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som za dlhu ganapudzu, super napad, len kedy ho uskutocnit? :(

    Mischel

    OdpovědětVymazat
  4. No nemusíme se přece vázat jen na významné dny, Rinpočhe doporučuje dělat ji kdykoliv se praktikující společně dohodnou. Nemáme v tomto !kromě svých různých okolností v samsáře) žádnej limit. Takže... navrhněmež... Jen to chce si dopředu naposlouchat a naučit ty invokace, kdo to zatím necvičil.
    :-)
    P.

    OdpovědětVymazat