pátek 6. června 2014

Workshop alikvótního zpěvu - vyrážíme v 19h z Bohunic

V červnu jedu do Phendelingu na níže uvedený kurs, který budu tlumočit - srdečně zvu a doporučuju, a hledám brňáky co tam pojedou autem, abych se mohl přidat na spolujízdu. Ozvěte se mi do komentářů, do mailu brozkeff@gmail.com nebo na 737740166. Díky, Martin
UPDATE: Vyrážíme s Jirkou Kucharským v pá v 19.00 ze Švermovy (Bohunice), pokud chcete jet volejte a zkuste dorazit :-)

Vážení praktikující,

srdečně vás zveme na workshop Alexandru Antona (osobní web) z rumunské Komunity dzogčhenu, s názvem Tuvánský alikvotní zpěv, který se uskuteční v termínu 7. – 8. 6. 2014 v Phendelingu (GPS 48.923925, 14.167776). Tento workshop Alex připravil na vaše četná přání, tak si to přijeďte náležitě užít :)

V průběhu tohoto víkendu se budeme věnovat koordinaci našeho těla, energie a mysli skrze sílu alikvotního zpěvu.

V Tuvě, v oblasti jižní Sibiře, je khoomei (alikvotní hrdelní zpěv) tradičním uměním užívaným šamany k provádění léčení na hluboké úrovni a ke znovunavrácení harmonie léčeným jedincům. Říká se, že khoomei vychází z důkladného pozorování a hlubokého spojení Tuvinců s přírodou a je to zjevné, tento pěvecký styl někdy zní jako ptačí zpěv, jindy jako meluzína nebo řev divoké zvěře, nebo dokonce jako nízké a hluboké vibrace hor, které jsou někteří z nás schopni vnímat. V khoomei, je příroda sama tím, co léčí, skrze náš vlastní hlas.

Sejdeme se v překrásném prostředí Phendelingu, centru české Komunity dzogčhenu, a budeme se zde učit od přírody, jak sami sebe zharmonizovat. Není nutná žádná předchozí zkušenost, jen si, prosím, nezapomeňte s sebou nadšení a otevřené srdce.
Nechť nás zvuk probudí do naší pravé přirozenosti!

REGISTRACE ZDE: http://1url.cz/7aUC

Program:

Sobota 7.6.2014

  • 10,00 - 13,00 ranní blok
  • 13,00 - 15,00 pauza na oběd
  • 15,00 - 18,00 odpolední blok
  • 21,00 ohňový obřad - Rozpuštění všech omezení :)
Prostřednictvím zvuku, tance a živelné síly ohně vytvoříme bohatý a mocný prostor pro manifestaci našeho přirozeného potenciálu. KDO MÁTE, PŘIVEZTE SI BUBNY, FLÉTNY, CHŘESTIDLA A JINÉ NÁSTROJE!

Neděle 8.6.2014

  • 9,00 - 12,00 ranní blok
  • 12,00 - 14,00 pauza na oběd
  • 14,00 - 16,00 odpolední blok

Cena:



  • 1400 Kč
Zde si můžete poslechnout několik osobních nahrávek:
https://soundcloud.com/voceavindecatoare/

O khoomei:

Existují tři hlavní styly khoomei (alikvotního zpěvu).

  1. Kargyraa, s hlubokými basovými vibracemi, je zvuk, který může prostoupit zemí, podobně jako zpěvy buddhistických mnichů (Gyuto a Gyume). 
  2. Khoomei je také název pro druhý ze stylů, který je více spojen s lidskou dimenzí, jako když otec komunikuje se svým nenarozeným dítětem. 
  3. A nakonec sygyt, vysoké pískání, které nás propojuje s vyššími říšemi inspirace.
Náš hlas přirozeně obsahuje mnoho alikvot (vyšších harmonických tónů), jen si toho nejsme obvykle vědomi. Skrze cvičení můžeme objevit, jak oddělit a vyzdvihnout určité frekvence obsažené v našem hlase a nechat ho rozeznít tak, jako bychom zpívali několika různými hlasy najednou.

Na vědecké úrovni bylo dokázáno, že alikvotní tóny mají ohromnou léčivou sílu, jsou schopny aktivovat nevyužívané části mozku a dokonce napravovat poškozený nervový systém vytvářením nových synapsí.

Kymatika (nauka o zvucích a jejich působení na prostředí) nám ukazuje, jak překrásné a složité geometrické vzory dokáží alikvotní tóny vytvářet a naznačuje nám tak, jak hluboce nás alikvotní vibrace mohou přetvářet – poukazujíce na skutečnost, že převážná část našeho těla je tvořena vodou, která je velmi dobrým zvukovým nosičem. Příklad.

Pro většinu lidí je první kontakt s alikvotními tóny neuvěřitelným zážitkem. Pro některé je těžké uvěřit, že jsou přirozeným zvukem produkovaným pouze lidským hlasem. Nicméně potom, co jsme vystaveni účinkům alikvotních tónů, naše akustické vnímání se změní a my tak můžeme rozpoznat, že dokonce ve své každodenní běžné podobě, je zvuk velmi bohatou a komplexní zkušeností, světem, do něhož se můžeme ponořit, jen pokud budeme chtít. Alikvotní zpěv můžeme integrovat do našeho každodenního života, abychom dosáhli uvolnění, povzbuzení a rozvinuli svou bdělost. 

Je to velmi jednoduché a přirozené.

Zdraví Alex a žlutý gakyil

Žádné komentáře:

Okomentovat