čtvrtek 11. dubna 2013

Návrh Dne tance vadžry 20.4.2013 [Update: potvrzeno]


     Ahoj všichni,



v sobotu 20. dubna se uskuteční v Brně na taneční mandale u Zezulů (Turistická 57, Brno-Medlánky) den tance vadžry.

"Zvuk a pohyb jsou v nauce dzogčhenu velmi důležité, protože jsou prostředkem k integraci jedince do stavu kontemplace.Tanec vadžry je zejména prostředek k harmonizaci energie každého jednotlivce. Jestliže někdo hlouběji porozumí významu Tance, pak se pro něj Tanec stává metodou pro integraci tří existencí těla, řeči a mysli do poznání stavu kontemplace. Tato integrace je jedním z nejdůležitějších cílů praktikujícího nauky dzogčhen.Tanec se praktikuje na mandale, která reprezentuje soulad mezi vnitřní dimenzí jedince a vnější dimenzí světa."

Pravidelně se v menším počtu v Brně scházíme každé pondělí večer, tentokrát by to mělo být na celé odpoledne, aby mělo smysl přijet i z větší dálky. Zváni jsou i noví členové a ti, co kdysi přijali transmisi, ale společných praxí se dnes zpravidla neúčastní. Není nutné být zkušeným tanečníkem, co zná tanec vadžry, minimálně dva tance ze tří mohou zkusit všichni, případně si osvěžit již zapomenuté.
Pavel navíc slíbil, že by mohl zajistit projektor, aby se na stěnu paralelně s hudbou pouštělo i video, a tak jsme se všichni mohli v případě pochybností podívat na správné provedení jednotlivých kroků či pohybů rukou.

K večeru by byla možnost udělat ganapúdžu a případně i začít společným obědem pokud by byl zájem přijít trochu dřív. Prostor bude i pro socializaci a seznámení se s novými i staršími praktikujícími, co se dnes moc nevídají.   

Napište mi prosím na email martin.malec zavináč email tečka cz nebo na mobil 737740166 jestli se plánujete zúčastnit, případně pokud chcete ale časově nemůžete, v jakém dalším termínu by vám to vyhovovalo ať víme, že můžeme plánovat další akce. Přepošlete tuhle informaci i těm, které sám nemám v adresáři a komu jsem to neposlal (též na Slovensko!).  Přesný program je zatím předmětem vzájemné dohody.



Emahó!

Martin M.

5 komentářů:

  1. Super! Ja nemohu, jsem v Mergiaru, ale chystam se, ze letos za vami nekdy dorazim. Tak ted to je o fous:)

    OdpovědětVymazat
  2. ja jen chci vyjadrit support a napsat ze jsem se na mandalu nevyflakla, jenomze uz jsem cca 2 mesice furt nemocna a zatim se to asi nezlepsi... je mi fakt lito, tak se drzte a tancujte

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to sme zmeskali. Ale ak bude este niekedy cely den tanecni, dojdeme! (boli sme akurat na Dni Zeme pod Spilbergom)
    Maťa

    OdpovědětVymazat