úterý 3. srpna 2010

V září retreat s Rinpočhem v Karma Lingu ve Francii


V září bude od pátku 24. 9. do neděle 26. 9. retreat s Namkhai Norbu Rinpočhem - "Esence dzogčhenu".
Místo: Institut Karma Ling, v podhůří francouzské části Alp, cca 60km od Grenoblu.
Cena retreatu: 1 den 60 euro, 150 euro na celý retreat.

Cena při redukovaném členství je 130 euro na celý retreat, 50 euro na den. Více informací na: http://www.rimay.net/spip.php?page=sommaireIKL
For around 20 years, a deep spiritual friendship has developed between Chögyal Namkhai Norbu Rinpoche and Lama Denys Rinpoche. Numerous exchanges between the practitioners of both communities have followed. This collaboration is expressed in a communal document called: Samaya fellowship, alliance and cooperation (tib. Dam Grogs)
The Teaching ChNN will teach on the essence of the view and the practices of Dzogchen according to the three statements of the Nirmamakâya Garab Dorje the Three verses which point out the essential, and the fundamental instructions of the base – Trekchö - that make definitively understand the mind. This text is found in the treaty composed by Jamgön Kontrül Lodrö Taye: The Great Perfection, Secret Heart Essence in the stream of mother and child.( Dzogchen Sangwa Nyingthig Mapu)

7 komentářů:

  1. Pokud to okolnosti ( a tozmanená kdo by hlídal Míšu ) dovolí tak bychom s Káťou jeli

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, tohle je akce a místo, kam rovněž plánuji letos vyjet.

    OdpovědětVymazat
  3. nevíte kolik stoji čtyřdenní om ah hum retreat před rinpočhem? jede někdo?

    OdpovědětVymazat
  4. Informace jsem objevil zde:

    http://www.rimay.net/espacesangha/popupCalendriers_details.php?idEvent=2012&idSl=2&annee=9&mois=2010

    Konkrétně "membre de Communauté Dzogchen : 30€/jour", o žádných slevách za druh členství se tam už nepíše. Takže 120 € za ty 4 dny.

    Navíc k tomu bude zřejmě nutné počítat ubytování, které v Karmalingu má ceny podle toho, jestli je člověk student nebo člk s minimálním příjmem (Revenu Minimum d'Insertion), vydělávající do 2 tis. € a nad 2 tis. €.

    Chambre double 27 € 38 € 42 €
    Chambre à plusieurs (4-10 lits) 24 € 35 € 39 €
    Camping 16 € 19 € 22 €


    Samotný retreat s ChNNR je v redukované ceně za 130€.

    Multipack kurzu tance tří vadžer a ChNN je v redukované ceně za 200€. Pokud k tomu nejlevnější forma ubytování, tak 6*16 je 96. Celkem tedy 296€ na osobu od pondělí do neděle minimálně.

    Na kurs tance chtějí rezervaci nejpozději 14 dnů před akcí, na telefon +33(0)4.79.25.78.00 (9h-12h30 et 13h30-17h30 krom úterka) nebo mailem accueil@karmaling.org.

    OdpovědětVymazat
  5. Plánuji jet jen na víkend, ale hledám ještě někoho, kdo by tam takhle autem jel taky a měl volno, NEBO dost lidí, kteří by jeli a jen je třeba zorganizovat auto.

    Pavel myslím říkal, že tam někam těsně jede i bus, já jsem teda objevil, že Student Agency jede nejblíž do Ženevy, Eurolines až do Chambéry, což je celkem fajn - akorát pak v neděli zpátky to jede už asi v 6 večer což nevím jestli by se stihlo.

    OdpovědětVymazat
  6. Ciao. Nejlíp asi jet společně autem. Cesta po dálnicích rychlá (směr Grenoble). Rinpočhe bude předávat velmi důležitou, sesnciální nauku dzogčhenu. Minule jsme spali (stanovali) na parkovišti pod hlavní budovou a platili jen symbolický příspěvek pár euro. Jinak se během retreatu tančil Tanec vadžry jak v nádherné mandala hall uvnitř hlavní budovy, tak venku. Super nádherné dharma centrum místo, i retreat. :-)
    P.

    OdpovědětVymazat
  7. Nějaké informace k časům:

    Start v pátek 10:00, nauka od 17:00, konec neděle 17:00. Ještě jsem se doptával na dopravu z Chambéry, pokud by se nejelo až na místo autem, ale to stejně nezvažuju. Kdo vlastně jedete, je volné místo v nějakém autě, nebo mám se pokusit zorganizovat auto sám a najít si další lidi, co tam pojedou?

    -- odpověď z Karmalingu ve FR: --
    le programme pour l'enseignement de Namkhai Norbu commencera probablement vendredi le 24 septembre à 10h avec une introduction et son enseignement va être à 17h. Samedi il va enseigner à 10 h et le dimanche 26 le programme se terminera vers 17h.
    Depuis Chambéry vous pouvez prendre le train jusqu'à Pontcharra sur Bréda et commander une Navette à Karma Ling (15€ par navette).

    OdpovědětVymazat