úterý 12. ledna 2010

Harmonogram společných praxí od Nového roku

Ahoj,
včera se nás u Zezulů sešlo 8. Domluvili jsme návrh harmonogramu společných praxí od Nového roku. Praxe by probíhaly tak, že by byli se střídaly pondělek v jednom týdnu, a v dalším týdnu čtvrtek. Začátek praxe v 19hod značí, že praxe v 19hod. začíná, takže se počítá s tím, že pokud někdo přijde např. o 10min. pozdě, tak pokud si najde místo a zapojí se dle svých možností. Ale obecně platí, že by neměl druhé praktikující vyrušovat z praxe, tedy by měl chodit před 19hod.
Typ praxí: praxe by se střídaly tak, že v pondělky by byla od 19hod. sedavá praxe (esenciálním způsobem - návrhy jsou zatím Semdzin Písně vadžry, kratší verze Gurujógy bílého A, Zelená Tára, Krátký thun) a ve čtvrtky Tanec na mandale (s tím, že by mu předcházela též sedavá praxe od 19hod /cca na půl.hod./ a od 19.30hod. Tanec vadžry.
Dále: budeme se snažit do programu zapojit i doporučené praxe Ganapudží tak, aby se i termínem daly dobře spojit s týdenními možnostmi společných praxí (tak aby třeba nešly 3 večery po sobě společné praxe).
Každých 14 dní by byl v sobotu celodenní Tanec na mandale.
Pište jak vám to sedí, své náměty a připomínky.

Pavel S.

12 komentářů:

  1. Suhlasim,

    este ma napada, ze by sme mohli robievat aj shine.

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně, jen mě napadá, zda se původně nedomlouval začátek pondělní praxe na dříve, na 18:30h Ve čtvrtek se to nakonec nechalo na 19h kvůli Evičce, ale na pondělí se to nevztahovalo.Dík. Lea

    OdpovědětVymazat
  3. Taky souhlas ano1 :-) a za shine určitě ano2 (podruhé:-)))))

    OdpovědětVymazat
  4. podporuju shine, to je NEJ praxe.

    muzu k tomu nakopirovat/prelozit par stranek z Introduction to the practise of contemplation, treba.

    plus myslim ze by mohlo fungovat, kdyz by se shine pravidelne delalo ne jednou za cas nejaky dlouhy tun (unavne), ale v pondeli pred kazdou sedavou praxi, dejme tomu tak 10-15 min treba jenom. Tak by se mohlo delat pravidelne, ne jen jednou za cas, a za druhe tipuju ze to cloveka pekne vystredi a prohloubi naslednou praxi. Kratky tun se mi jako praxe kdyz uz se sejdem zda kratky ;) Nikol urcite neuspokoji. Za mne muzou byt praxe trochu delsi, kdyz uz si sednem, ale preferuju formalne jednodussi = stale promenlive barvicky, obrazky, mudry, pisnicky, tibetstina, to fakt totalne nezvladam, je to pro mne hodne povrchove. ale prizpusobim se ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobře: tak zatím 3x návrh na praxi šine, tedy to určitě stojí za to zkoušet. K šine netřeba nějaký manuál, takže stačí když ti, co mají zkušensot vysvětlí ostatním. Za sebe ad. Krátký Thun - název "krátký" není jen o délce - spočinout ve třech A se dá na půlhodinu, když jsme schopni. Často plánujeme delší praxe, a nejsme (alespoň já za sebe to znám)sto být bděle přítomni ani na 10 min z delší praxe. :-)
    Navrhněte tedy kdy praxi šine? Namísto Semdzinu Písně vadžry? Nebo před Ganapudžou?
    Jinak dle návrhu Lei tedy pondělí od 18:30?
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  6. Jo pondenli kludne od 18:30. Pokial ide o shine, suhlasim s Mirkou davat tak 10-15 min pred samotnou praxou.

    OdpovědětVymazat
  7. semdzin Pisne Vajry, pokud je to ten napad se zpevem "na stridacku", bych rada vyzkousela, nerusit ;). Ad delka Kratkeho Tunu - chapu ;-)

    kratke shine pred praxema, uvidime zda to bude funkcni atd.

    pondeli 18.30 ok

    OdpovědětVymazat
  8. Navržená struktura je pro mě přijatelná v rámci možností, byť v pondělky se dokážu vyskytnout jen výjimečně.

    ad Shine před praxemi) +1, souhlas s Mirkou a Andrejem

    Do konce ledna budu moct přijít (z toho co je momentálně v boční liště) pouze na tanec ve čtvrtek 21.1. k Zezulům, v ostatních termínech z nejrůznějších důvodů nikoliv. 30.1. budu v Praze (http://samtentse.cz/article/cs/kurzy), nejedete tam náhodou taky někdo?

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem za, ráda dám Semdzin Písně Vadžry, Gurujogu bílého A, Krátký TUN, Vznešenou Táru, případně krátkou praxi Mandarávy, pokud ji Pavel či někdo osvětlí- vzhledem k probíhajícímu retreatu s N.N.Rinpochem. Ale otevřená jsem všemu a spíše esenciálním "krátkým" praxím. Jsou pro mě silné a zajisté ne Krátké. Dík. A ještě... jsem za jakýkoliv bližší začátek praxí. Pokud by jste stíhali i v 18h, budu ráda, ale samo se přizpůsobím většině. Dííííík Lea.

    OdpovědětVymazat
  10. Co se týká šine, nevím jestli je to nejvhodnější praxe na skupinové praxe. To už mě přijde lepší semdzin bílého A. Když už ho člověk zvládne, tak realizuje šine i lhathong. Ale klidně se přizbůsobím většině. Pokud tedy nebude šine, ten večer, jako hlavní praxe.

    OdpovědětVymazat
  11. ok, toho se budu účastnit :-)
    začátek jsem pro spíš v 19:00

    OdpovědětVymazat
  12. Za mně - je lepší dávat sraz na 18.30, neb zkušenost je taková, že než se sejdeme... uplyne dost času. Takže reálně bychom snad i mohli pak v 19hod. začínat. :-)
    P.

    OdpovědětVymazat